Media

‘Samen heb je twee keer zo veel sterke punten’

Artikel in Gezinsblad Assen op 4-12-2018

Week in, week uit vertellen ondernemers in het Gezinsblad over hun bedrijf en het ondernemerschap. Zo vertelde Katrien Eggens ruim een jaar geleden over de trainingen die zij geeft en legde Renate Westervaarder uit hoe ze in de evenementenorganisatie terecht was gekomen. Inmiddels hebben ze hun krachten gebundeld en werken ze samen onder de naam Kennis2.

Het tweetal leerde elkaar kennen toen ze beiden nog bij de Rabobank werkten. “Maar dat was altijd op andere plekken. Op een gegeven moment troffen we elkaar zo vaak, dat we zeiden dat we misschien toch eens wat samen moesten gaan doen”, legt Katrien Eggens uit. “En toen kwamen we elkaar bij de Ladder naar Succes weer tegen”, lacht ze. “We denken hetzelfde en we zeggen hetzelfde. Het is soms bijna eng”, vult Renate Westervaarder aan.

Trainingen en events

Met Wie (Westervaarder in Events) neemt Renate Westervaarder de organisatie van evenementen voor haar rekening. Van congressen tot netwerkbijeenkomsten en van bedrijfsfeesten tot seminars. Eggens richt zich met Katrien Eggens Training & Organizing op het geven van onder meer trainingen en werkplekcoaching. Allebei houden ze zich bezig met het delen van kennis. En daar willen ze graag veel meer mensen bij betrekken. Met een nieuw evenement richten ze zich op alle ‘ambitieuze doorpakkers in het Noorden’.

Met de voorbereidingen daarvoor zijn ze nu druk bezig. “De insteek was een soort secretaressedag. Vaak krijgen secretaresses op Nationale Secretaressedag als bedankje namelijk een dag scholing cadeau. Maar bijna altijd is dat in het Westen, omdat er in het Noorden niet veel mogelijkheden hiertoe zijn. Daar kunnen we zelf natuurlijk wat aan doen”, vertelt Westervaarder enthousiast.

Eigen kennis- en netwerkevenement

Inmiddels zijn de plannen wat groter geworden. Het kenn!s19event is de eerste van jaarlijks terugkerende kennis- en netwerkevenementen.Het is op 31 januari en 1 februari 2019 in Grolloo.

Ondernemers en ondernemende mensen – zoals accountmanagers, officemanagers en secretaresses – kunnen er hun vaardigheden toetsen en bijspijkeren, zodat ze klaar zijn voor het nieuwe jaar. Deelnemers worden door middel van onder meer workshops op de hoogte gebracht van trends, ontwikkelingen en belangrijke vaardigheden. Kijk voor het complete programma op: www.kennis2.org.

“In de organisatie borduren wij voort op mensen die we onder meer bij de Ladder naar Succes hebben leren kennen. Het Geheime Wapen ondersteunt bij de communicatie, Irene Wildenbeest geeft een workshop en Marjolijn Groendijk heeft ons geholpen met het opstellen van onze samenwerkingsovereenkomst”, legt Eggens uit.

Samenwerken

De tip die Eggens en Westervaarder andere (startende) ondernemers willen meegeven: zoek een samenwerkingspartner. “Samenwerken is zo belangrijk. Je leert ontzettend veel van elkaar, dat je ieder weer kunt meenemen in je eigen bedrijf. Samen heb je twee keer zo veel sterke punten. Als ondernemer moet je je met zoveel dingen bezighouden. Door te sparren kun je af en toe wat dingen waar je tegen aanloopt tegen elkaar aanhouden. Samen kom je echt verder.”

 

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flex)ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *